Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

Πέτρος Βισβάρδης (Διευθυντής Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου)

Πέτρος Βισβάρδης
Πέτρος Βισβάρδης
Διευθυντής Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου

«Την περασμένη Κυριακή έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου. Υπήρξε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, για το νέο Δ.Σ είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Ανδρωνάς 84 ψήφοι, Αντίοχος Μπαλιακράς 82, Πέττας 78, Βερτζάγιας 71, Κακολύρης 56, Καλλίνικας 44, Καλάνδριας 42 και Κυβετός 42. Μέσα σε πέντε ημέρες ο πρώτος σε ψήφους θα συγκαλέσει το νέο Δ.Σ, και με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων μελών θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Ταμίας.

Για το νέο Εποπτικό Συμβούλιο είχαμε τα έλαβαν: Καλαμαράς 58 ψήφοι, Σκιαδόπουλος 50 και Αβούρης 37.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, έχει να διαχειρισθεί πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως το θέμα των κόκκινων δανείων και την έλλειψη κεφαλαίων, όπου λόγω αυτής, έχουμε την αδυναμία να πληρώνουμε στην ώρα που πρέπει τους παραγωγούς. Ενώ υπάρχουν όλες οι υποδομές, δεν υπάρχουν τα κεφάλαια. Για να βρούμε κεφάλαια υπάρχουν τρεις τρόποι, ή απευθύνεσαι στους μετόχους, κάτι φυσικά αδύνατον, ή δανείζεσαι, ή πας σε εκποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας που έχεις.

Δεν μας συμφέρει να πάμε σε τραπεζικό δανεισμό, με επιτόκια ύψους 6 και 7%. Άρα, στην παρούσα φάση πάμε σε πώληση ενός εκ των τεσσάρων ακινήτων που διαθέτουμε. Δεν θα βιαστούμε, πρέπει να διασφαλίσουμε στο μέγιστο βαθμό τα συμφέροντά του συνεταιρισμού, για αυτό περιμένουμε και άλλες προτάσεις, εκτός από αυτές που ήδη έχουμε στα χέρια μας.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: