Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΦΟΔΣΑ για το 2019.
Δυστυχώς αυτό που βλέπει σήμερα ο πολίτης σε ότι αφορά τα απορρίμματα είναι μια κακή εικόνα και αυτό συμβαίνει εξαιτίας του ελλείματος που έχουμε στην αποκομιδή.
Ωστόσο ο δήμος μας στο επίπεδο της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει κάνει σημαντικά βήματα που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει. Η διαχείριση, που μετά από πολλά προβλήματα που ξεπεράσαμε, καταφέραμε να γίνεται σήμερα στη Ζάκυνθο στο Λίβα, γίνεται σε ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας. Πλέον δεν θάβουμε σκουπίδια τα επεξεργαζόμαστε, τα διαχωρίζουμε και τα ανακυκλώνουμε, αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Σκεφτείτε ότι έρχεται νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο όποιος δήμος θάβει απορρίμματα θα πληρώνει πρόστιμο 35 ευρώ τον τόνο. Σήμερα το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων εφαρμόζεται σε ποσοστό 80% και η κινητή μονάδα στο Λίβα λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με άρτιο τρόπο, όσοι λένε το αντίθετο ψεύδονται και το κάνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις..

Ακούω διάφορους να λένε περίεργα πράγματα που με ανησυχούν και που μπορεί να βάλουν και πάλι το νησί σε περιπέτειες. Ο κάθε ένας βγαίνει προεκλογικά και λέει τη μπούρδα του, ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, πρέπει να προσέχει και να αξιολογεί τι λέει ο καθένας.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η πρόσβαση στον Λίβα. Φυσικά και δεν μπορεί ο καθένας χωρίς άδεια από τον ΦΟΔΣΑ, να μπει σε έναν χώρο με βαρεός τύπου μηχανήματα, αξίας εκατομμυρίων και να βολτάρει, και ακόμη περισσότερο δεν μπορεί να μπει όταν η μονάδα είναι εκτός λειτουργίας. Όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί τη μονάδα αφού προηγουμένως πάρει σχετική άδεια και ήδη το έχουν κάνει πάρα πολλοί.

Πράγματι στο κομμάτι της επικοινωνίας έχουμε ένα έλλειμμα. Πρέπει όλοι να επισκεφθούν τον Λίβα και να δουν τι κάνουμε εκεί, να έρθουν όλα τα σχολεία οργανωμένα και αν χρειαστεί να μισθώσουμε λεωφορεία για αυτό.

Είναι ψευδές αυτό που είπε ο κ. Αρετάκης, σε δηλώσεις του στο σταθμό σας, ότι ζήτησε να μπει στον χώρο του Λίβα και δεν του το επέτρεψαν, ούτε ότι τελικά μπήκε επειδή εγώ του έδωσα την άδεια, εγώ προσωπικά άδειες δεν δίνω.
Επίσης πρέπει να πω ότι κανείς δεν μας πρότεινε να αγοράσει τα οικόπεδα που χρησιμοποιούμε στο Λίβα για να τα δωρίσει στο δήμο. Η απαλλοτρίωση των οικοπέδων αυτών έχει ολοκληρωθεί εδώ και οκτώ μήνες και τα οικόπεδα ήδη ανήκουν στο δήμο, όλα τα άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Εργαζόμαστε έτσι ώστε μέσα στα επόμενα δυόμιση έτη να είναι έτοιμο το εργοστάσιο της οριστικής διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα. Ωστόσο η αποκομιδή συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι και προσωπικά επιμένω ότι ένα κομμάτι της θα πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η προκήρυξη των δημοσίων επενδύσεων για το πρόγραμμα LEADER στη Ζάκυνθο.»