Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Παναγιωτόπουλος (Βουλευτής Καβάλας ΝΔ, τομεάρχης Δικαιοσύνης, πρώην Υφυπουργός Εργασίας)

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Βουλευτής Καβάλας ΝΔ, τομεάρχης Δικαιοσύνης, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

«Έχουμε να κάνουμε με απόπειρα κατάλυσης του κράτους δικαίου, με μια θεσμική εκτροπή, έχουμε δημόσιες υποδείξεις του κ. Πολάκη σε δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους κατονομάζει. Ούτε η χούντα δεν θα είχε ανάλογη συμπεριφορά.
Αυτή η κυβέρνηση έχει παρέμβει 16 φορές στο έργο της Δικαιοσύνης και επειδή έχει επιλέξει να ακολουθήσει αυτή την τακτική μέχρι τις εκλογές, φοβάμαι ότι θα φθάσουμε σε πολύ περισσότερες.

Όντως υπάρχει πολλές φορές καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνηε στη χώρα μας αλλά οι παρεμβάσεις του κ. Πολάκη προς τη Δικαιοσύνη δεν είναι λογικές, ούτε ήταν λογικές οι δηλώσεις που είχε κάνει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάποιοι πρέπει να μπουν στη φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.
Εμείς οφείλουμε χωρίς υποδείξεις να βοηθάμε τη Δικαιοσύνη και να την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της.

Η ΝΔ ουδέποτε εγκάλεσε δημόσια δικαστικό λειτουργό.
Ακόμα και την εποχή που ο κ. Κοντονής ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης και είχε έναν επιθετικό λόγο, ποτέ δεν εγκάλεσε δημόσια έναν δικαστικό λειτουργό.

Φυσικά και όσοι ζημίωσαν την χώρα πρέπει να μπουν στη φυλακή, αλλά αυτό δεν θα το πει ο κ. Πολάκης, ούτε θα το πω εγώ, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το πει.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν παίρνει κομματική γραμμή από τη ΝΔ, άλλωστε καθόσον γνωρίζω η ηγεσία της δεν έχει καμιά ταύτιση με τη ΝΔ. Πολλές φορές κατά το παρελθόν η Δικαιοσύνη έχει βγάλει ανακοινώσεις για παρεμβάσεις στο έργο της.

Ο κ. Μανιαδάκης από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Αποδείχτηκε ότι είναι αναξιόπιστος, εμείς το λέγαμε από την πρώτη στιγμή, δεν έκανε τώρα αυτό που του ζητήθηκε και βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος. Όντως ο κ. Μανιαδάκης, λόγω ειδικών γνώσεων, διετέλεσε άτυπος σύμβουλος πρώην Υπουργών Υγείας, μεταξύ αυτών και του κ. Κουρουμπλή. Διερωτώμαι όμως, πέραν της αναξιοπιστίας του κ. Μανιαδάκη, πόσο αναξιόπιστοι ήταν και οι δικαστικοί λειτουργοί που διαχειρίστηκαν την όλη υπόθεση.

Δυστυχώς με αυτό το τοξικό κλίμα της σκανδαλολογίας θα πάμε μέχρι τις εκλογές, με ευθύνη της κυβέρνησης.»