Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019

Παναγιώτης Λαφαζάνης (Πρόεδρος ΛΑ.Ε)

Παναγιώτης Λαφαζάνης
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Πρόεδρος ΛΑ.Ε

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό, κάνει μια προσπάθεια να παραμείνει ως έχει, μόνο για τις καρέκλες, δεν έχει στόχους, σχέδιο και πρόγραμμα. Τώρα πλέον έχουν έρθει σε μια οριακή κατάσταση, σε μια κρίση, όπου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει κάτι. Βεβαίως πολλά θα κριθούν από τη συνάντηση Τσίπρα-Καμένου, για το αν θα πέσει η κυβέρνηση, ή κουτσά στραβά θα συνεχίσει για λίγους μήνες ακόμα.

Έχουμε μια πολιτική ανωμαλία στη χώρα, δεν υπάρχει κυβέρνηση για να προωθήσει έστω στοιχειώδη πράγματα, αν και έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς, επομένως η χώρα βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση.

Χρειαζόμαστε επειγόντως εκλογές, όχι όμως για να αλλάξει ο Μανωλιός και να φορέσει τα ρούχα του αλλιώς, αλλά για να ανατραπεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό. Η χώρα δεν έχει μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα άλλα κατεστημένα κόμματα, τα οποία αποτελούν όψεις του ιδίου νομίσματος, δεν δίνουν προοπτική στην Ελλάδα.

Η Novartis είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, όπως σκάνδαλο είναι ότι έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, έχουν καταληστεύσει τα ασφαλιστικά ταμεία, με την ανοχή και συγκάλυψη κυβερνήσεων και κεντρικών πολιτικών προσώπων.
Δεν βλέπω να υπάρχει η βούληση ώστε να προχωρήσει η έρευνα εις βάθος για αυτή την υπόθεση, ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι, από τους απλούς γιατρούς ως την πολιτική εξουσία, για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι δηλώσεις Πολάκη αποτελούν παρεμβάσεις και μάλιστα με χονδροειδή τρόπο, προβοκατόρικο θα έλεγα, που δεν βοηθούν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όταν ασκείται τέτοιας μορφής πίεση προς τους δικαστές, φέρνει τα αντίστροφα αποτελέσματα. Από την άλλη, και η δικαιοσύνη δεν είναι αποτελεσματική, και επηρεάζεται από συμφέροντα. Έχω πλήρη επίγνωση στο τι λέω, διότι και εμείς έχουμε κινήσει διαδικασίες για διάφορες υποθέσεις, οι οποίες είναι παγωμένες σε κάποιο συρτάρι από τη δικαιοσύνη και ως παράδειγμα, αναφέρω το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων, που είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και πιο συγκεκριμένα η 3η ανακεφαλαιοποίηση, με την οποία χάθηκαν σε μια νύχτα 40 δις ευρώ. Ως ΛΑ.Ε έχουμε κάνει μηνυτήρια αναφορά, τεκμηριωμένη και με πλήρη αποδειχτικά στοιχεία, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, προφανώς γιατί θίγεται η καρδιά του πολιτικού κόσμου, θίγονται τεράστια συμφέροντα.

Ο πολίτης τελικά, είναι ο μόνος που δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, γιατί τα μεγάλα ψάρια βρίσκουν τρόπους για να τη γλυτώνουν, ενώ οι απλοί πολίτες πληρώνουν τη νύφη. Μπορεί για το παραμικρό να βρεθούν τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί και να τραβιόνται μια ζωή στα δικαστήρια. Για αυτό ο πολίτης γνωρίζει πολύ καλά ότι η δικαιοσύνη έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, ένα για αυτούς που έχουν εξουσία και χρήμα και ένα άλλο μέτρο για τον απλό πολίτη. Νοσούν όλοι οι θεσμοί αυτής της χώρας, το πολιτικό σύστημα και η δικαιοσύνη. Η Ελλάδα χρειάζεται επαναθεμελίωση, ως Βουλευτής και Υπουργός διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει η βούληση για να υπερασπιστεί το πολιτικό σύστημα το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον. Βασιλεύει η υποτέλεια στα μεγάλα ξένα κέντρα και οι πελατειακές σχέσεις. 

Για όλα τα παραπάνω, η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή, δεν φτάνει να αλλάξουν κυβερνήσεις που έχουν τον ίδιο πολιτικό προσανατολισμό, χρειάζονται πολύ μεγάλες ανατροπές, διαφορετικά η χώρα θα συνεχίσει να βουλιάζει και να παρακμάζει.

Ο κ. Ζάεφ προκειμένου να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών θα κάνει λεκτικές παραχωρήσεις, αλλά όχι επί της ουσίας. Έχουμε ένα όνομα το οποίο συνδέεται με Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, και μια χώρα που θα πάρει το εισιτήριο για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά γίνονται σε μια περιοχή στην οποία το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει μεγάλη ζημιά με τον ρόλο που παίζουν.

Εμείς είμαστε άκρως αντίθετοι σε αυτή τη συμφωνία, ενώ την ίδια ώρα έρχεται στην Ελλάδα η κ. Μέρκελ για να πιέσει να κλείσει γρήγορα η συμφωνία, αλλά και γιατί επιδιώκει η Ελλάδα να παραμείνει γερμανοκρατούμενη και αποικία χρέους.

Για εμάς, είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα η κ. Μέρκελ, διότι η Γερμανία μας χρωστά, όχι εμείς στη Γερμανία. Ερχόμενη η κ. Μέρκελ θα έπρεπε να φέρει και τα κλεμμένα από τη χώρα μας, το κατοχικό δάνειο και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που μας πήραν στη κατοχή, όπως και τις γερμανικές αποζημιώσεις οι οποίες ουδέποτε μας αποδόθηκαν.
Εμείς θα διαδηλώσουμε εναντίον της κ. Μέρκελ, θα έχουμε συγκέντρωση και κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, και καλούμε όλον τον Ελληνικό λαό να αντιδράσει.»