Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Ποταμίτης (Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου)

Νίκος Ποταμίτης
Νίκος Ποταμίτης
Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου

«Ξυπνήστε Ζακυνθινοί, όχι μόνο ταξίδια στο εξωτερικό και συγκεντρώσεις για το κυνήγι και τα τρυγόνια. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν.

Η Παιδιατρική Κλινική θα κλείσει εντός ημερών και είχαμε προειδοποιήσει για αυτό. Διαψεύστηκαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έλεγαν ότι δεν μπορούν να φύγουν οι γιατροί, επειδή το νησί είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Σήμερα μόνο μία ειδικευμένη παιδίατρος εργάζεται στη κλινική και αυτή δεν είναι του ΕΣΥ. Παραιτήθηκαν όλοι οι παιδίατροι μεταξύ αυτών και ο διευθυντής της κλινικής κ. Διακάκης, ο οποίος είναι σε αναρρωτική άδεια και περιμένει την έκδοση του ΦΕΚ για να αποχωρήσει οριστικά και ο ίδιος.
Από το περασμένο καλοκαίρι φωνάζαμε ότι θα κλείσει η Παιδιατρική Κλινική και η διοίκηση δεν έκανε τίποτα.
Ότι και να τους ζητάμε δεν το κάνουν, δεν θέλουν να δώσουν χρήματα.
Οι κυβερνώντες λένε ότι έχουν υπερ πλεόνασμα 11 δις, δεν μπορούν να ενισχύσουν το νοσοκομείο μας με ένα εκατομμύριο για να λειτουργήσει σωστά;
Είναι δυνατόν σήμερα το κράτος να δίνει λιγότερα χρήματα για το νέο Νοσοκομείο, από όσα έδινε για το παλιό;
Έχουμε φτάσει στο σημείο να μας εγκαλούν στη δικαιοσύνη λόγω του συνδικαλιστικού μας έργου, επειδή αναρτήσαμε ένα πανό που επισημαίναμε τον κίνδυνο.
Καταντήσαμε να γίνουμε το νησί της ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Είπαμε ότι η Παιδιατρική Κλινική είναι σε διαδικασία να κλείσει. Η διοίκηση λέει ότι δεν έχει κλείσει και αυτό συμβαίνει επειδή τυπικά δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ παραίτησης του κ. Διακάκη, που το αργότερο σε έναν μήνα θα έχει γίνει. Εδώ δεν ξέρουμε καν, πότε και αν, δημοσιευτεί το ΦΕΚ πρόσληψης της κ. Λαγάτουρα, για να δούμε αν θα κάνει αποδεκτό τον διορισμό της.

Για να λειτουργήσει η Παιδιατρική, χρειάζεται δύο επιπλέον ειδικευμένους γιατρούς, ώστε να είναι το λιγότερο τρεις γιατροί και να κάνουν 10 μέρες εφημερία ο καθένας, ό ένας γιατρός πρέπει να είναι Επιμελητής Α’ για να έχει την επιστημονική ευθύνη της κλινικής και να μπορεί να υπογραφεί γνωματεύσεις, διακομιδές κ.α. Χρειάζονται, επικουρικοί και νοσηλευτικό προσωπικό.
Είναι θέμα πολιτικής απόφασης η προκήρυξη θέσης Παιδιάτρου.

Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε ένα τεράστιο κίνημα διεκδικήσεων που έχει πλέον τουλάχιστον επτά χρόνια ιστορίας. Λίγο πριν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τους στηρίζαμε σε ποσοστό 45% γιατί βλέπαμε τα κακώς κείμενα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε όλους τους τομείς. Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά.

Εμείς δεν κάνουμε στείρο συνδικαλισμό, έχουμε προτάσεις και τις καταθέτουμε. Για να επιβιώσει το Νοσοκομείο Ζακύνθου, χρειάζεται 60 άτομα επιπλέον προσωπικό και μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Πριν από κάποιους μήνες αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το παιδί μου, χρειαζόταν χειρουργείο. Είχα τον χρόνο και πήγαμε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου χειρουργήθηκε άμεσα και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Τι θα συμβεί, αν ένας άλλος γονέας δεν θα έχει τον χρόνο σύμμαχό του, σε κάποιο άλλο σοβαρό περιστατικό για το παιδί του;

Ας σκεφτούν οι Ζακυνθινοί, ότι πρέπει επιτέλους η αδιαφορία που δείχνουν να τελειώσει. Να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας.»